افزایش تعامل و انتقال تجربیات پلیس چین و ایران

افزایش تعامل و انتقال تجربیات پلیس چین و ایران ایمن رها: معاون تربیت و آموزش ناجا اظهار داشت: پلیس چین اساساً خواهان آن است كه پلیس ایران، تجربیاتش را در مورد مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و جرایم سایبری به آنها عرضه نماید.



به گزارش ایمن رها به نقل از مهر، سردار " امیر حسین یاوری"، با اشاره به بازدید خود به همراه هیئت همراه از دانشگاه امنیت عمومی خلق چین و توضیحاتی درباره تاریخچه و موقعیت جغرافیایی این كشور اظهار نمود: وجود نظم و امنیت در همه امور این كشور با عنایت به جمعیت یك میلیارد و چهارصد هزار نفری آن حكایت از وجود برنامه ریزی دقیق در این كشور كهن دارد.
تربیت نیروی پلیس؛ ماموریت اصلی دانشگاه "امنیت عمومی جمهوری خلق چین"
معاون تربیت و آموزش ناجا درباره سفر به این كشور و معرفی دانشگاه امنیت عمومی جمهوری خلق چین اظهار داشت: مأموریت اصلی این دانشگاه با قدمتی بالغ بر ۶۰ سال برقراری امنیت عمومی و تربیت نیروی پلیس است كه هر ساله از مقطع لیسانس تا فوق دكترا دانشجو می پذیرد و دانشجویان در رشته هایی مانند: حقوق، نظم و امنیت عمومی، بازجویی جنایی، اطلاعات جنایی، جرم شناسی، امور پلیسی بین الملل و مدیریت مهاجرت، پزشكی قانونی، مهندسی و مدیریت ترافیك، مهندسی امنیت، فناوری سمعی- بصری در امنیت عمومی و امنیت سایبر تحصیل می كنند.
وی با اشاره به اینكه دانشگاه امنیت عمومی جمهوری خلق چین حدود ۲۰ مركز تحقیقاتی دارد، تصریح كرد: سالانه نشریات متعددی هم در این دانشگاه منتشر می گردد.
سردار یاوری ضمن اشاره به این مسئله كه كشور چین ۳۶ دانشگاه پلیس دارد، در مورد نحوه مدیریت آنها اضافه كرد: مسئول سیاست گذاری آموزش در پلیس چین؛ مدیر كل پرسنلی آموزش است كه پستی معادل معاون وزیر در ایران محسوب می شود؛ دانشگاه های پلیس در آن كشور تحت نظارت این مدیر كل در ۷۰ درصد امور به صورت یكسان عمل می كنند.
این مقام عالی رتبه انتظامی با اشاره به اینكه در این كشور به دانشگاه ها برای تعیین قطب آموزشی بر مبنای شرایط جغرافیایی تفویض اختیار شده است، افزود: به صورت نمونه؛ دانشگاه پلیس "سینك كیانگ" با مركزیت "اورم چی"، قطب آموزش خویش را به مبحث تروریست اختصاص داده و" شانگهای" به بحث سایبر پرداخته، "یونان" به مبارزه با مواد مخدر و "پكن" هم قطب امنیت عمومی را بر عهده دارد به عبارتی هر كدام از این ۳۶ پلیس، یك حوزه تخصصی را در دستور كار خود قرار داده اند.
وی با تاكید بر اینكه رئیس دانشگاه شخصاً نمی تواند هیچ قراردادی را منعقد كند، اضافه كرد: همه كارهای مربوط به سیاست گذاری، هماهنگی، برنامه ریزی، ارزیابی بودجه و منابع انسانی به عهده مدیر كل پرسنلی است و مسئول دانشگاه پلیس برای هر كاری باید از وی مجوز بگیرد، در غیر این صورت هیچ كاری عملیاتی نخواهد شد.
معاون تربیت و آموزش ناجا با اشاره به اینكه در آنجا معاون آموزش با حفظ سمت، جانشین رئیس دانشگاه است و سمت هایی مانند معاون هماهنگ كننده و جانشین رئیس دانشگاه پلیس وجود ندارد، اضافه كرد: در دانشگاه پلیس چین، سمت هایی همچون معاون آموزش، معاون تحصیلات تكمیلی، معاون پژوهش و مدیر كل روابط بین الملل وجود دارد و هر یك از معاونان به صورت همزمان، چند دانشكده را اداره می كند.
سردار یاوری یكی از نكات حائز اهمیت آموزش پلیس چین را بازنگری مطالب و محتوای آموزشی دانست كه هر۵ سال یك بار اجرا می گردد و خاطرنشان كرد: حتی بعضی از رشته های درسی حذف و اضافه می گردد كه ۶۰ درصد دروس به مباحث نظری اختصاص دارد و ۴۰ درصد آن هم عملی عرضه می گردد.
وی با اشاره به اینكه دروس كارورزی برای دانشگاه پلیس امنیت عمومی شامل كلانتری، آگاهی، ترافیك و اطلاعات است، اظهار داشت: پلیس چین باید از بین ۵ زبان پیشنهادی یك زبان را در دانشگاه پلیس آموزش ببیند، بعنوان مثال دانشجویان در استان "سینك كیانگ" باید از بین زبان های: ازبكی، پشتو، روسی، فارسی و تاجیكی یكی را انتخاب كرده و آموزش ببینند.
شرایط سخت برای قبولی در آزمون ورودی دانشگاه پلیس امنیت عمومی چین
این مقام عالی رتبه انتظامی با اشاره به اینكه هر ساله ۲ هزار و ۴۰۰ نفر با استفاده از آزمون ورودی كارشناسی وارد دانشگاه های پلیس چین می شوند، اظهار داشت: هم اكنون ۱۴ هزار دانشجوی تمام وقت و ۱۰ هزار نفر در دوره های پاره وقت و كوتاه مدت مشغول به تحصیل هستند و از آنجایی كه دانشجویان در صورت استخدام در پلیس چین از حقوق مكفی برخوردار می شوند، شغل پلیس متقاضیان زیادی دارد به قول مسئولان پلیس چین از هر ۱۰۰ نفر فقط ۲ نفر امكان ورود و تحصیل در این دانشگاه را پیدا می كنند.
وی با اشاره به اینكه آزمون جامعی در انتها مقطع كارشناسی برگزار می گردد كه دانشجویان در صورت قبولی می توانند بعنوان پلیس مشغول به كار شوند، اظهار داشت: هر داوطلب فقط یك بار حق شركت در این آزمون را دارد و عدم احراز نمره قبولی در این آزمون منجر به ترك دانشجو از دانشگاه پلیس می گردد اما از آنجایی كه ۸۰ درصد واحدهای درسی آنها حقوق است، مردودان آزمون جامع پلیس می توانند با گذراندن درس های تكمیلی رشته حقوق وكیل شوند.
معاون تربیت و آموزش ناجا با اشاره به اینكه دانشجویان با هزینه خودشان در دانشگاه پلیس تحصیل می كنند و در دانشگاه های پلیس چین مقطع كاردانی وجود ندارد، اظهار داشت: نیروی پلیس چین، درجه دار و سرباز ندارد و سربازها تحت امر ارتش هستند، همینطور مرزبانی هم تحت نظارت ارتش و جدای از پلیس عمل می كند.
جایگاه بالای وضعیت شغلی پلیس در كشور چین
سردار یاوری تصریح كرد: از لحاظ درآمد شغلی، بالاترین حقوق در چین به كاركنان ارتش تخصیص یافته و پلیس در رده دوم قرار دارد. دسته سوم هم سایر كاركنان دولتی هستند، علاوه بر وجود نظم و انضباط در پلیس چین، نبود استرس شغلی در بین افسران آن مشهود است.
این مقام عالی رتبه انتظامی افزود: به نظر می رسد آن ها در مورد وقوع جرمی خاص دغدغه و نگرانی ندارند البته شاید این عدم نگرانی شان به علت استقرار دوربین های كنترل در سطح شهر باشد.
وی با اشاره به اینكه ۱۰ درصد نیروی پلیس چین زن است، اظهار داشت: سن بازنشستگی برای افسران زن و مرد به ترتیب از ۵۵ تا۶۰ سال است و سربازی در چین شامل حال افرادی است كه تمایل به استخدام در سازمان های دولتی دارند كه شغل پلیس هم از این قاعده مستثنی نیست.
معاون تربیت و آموزش ناجا با اشاره به اینكه این سفر به درخواست دانشگاه امنیت عمومی چین صورت گرفت و هدف از دعوت آنها را اینگونه اظهار نمود: چینی ها پس از تحولات كمونیسم دنبال درهای باز هستند یعنی می خواهند كاری كنند كه ارتباطشان با دنیا افزایش یابد، ازاین رو در تلاشند از كشورهای مختلف استفاده كنند و به دنبال برندسازی هستند. پلیس این كشور هم از این مقوله جدا نیست به صورتی كه مسئولان پلیس چین در تمام جلسات خود به این مورد اشاره كردند كه آمادگی پرورش دانشجوی پلیس ایرانی در مقطع ارشد و دكترا را دارند.
وی خاطرنشان كرد: هم اكنون استراتژی ما این است كه دوره های كوتاه مدت رفت و برگشتی برگزار گردد و در صورت موفقیت آمیز بودن دوره ها، بعد از بررسی و جمع بندی های لازم، می توان به قرارداد دراز مدت با پلیس امنیت عمومی چین فكر كرد.
سردار یاوری در مورد دستاورد سفر خود اظهار داشت: پلیس چین اساساً خواهان آن است كه پلیس ایران، تجربیاتش را در مورد مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و جرایم سایبری به آنها عرضه نماید و در جستجوی برندسازی و كسب درآمدهای پایدار با استفاده از آموزش پلیس سایر كشورهاست.
وی اضافه كرد: به عبارت دیگر می توان اظهار داشت كه پلیس چین به دنبال بازار مصرف است به صورتی كه پس از هیئت بازدید كننده پلیس ایران، سایر پلیس ها مانند تركیه، عربستان، لبنان، بلاروس و لهستان در صف انتظار ملاقات بودند.
این مقام عالی رتبه انتظامی افزود: پلیس ایران هم شرایط مطلوبی برای نفوذ در بازار مصرف پلیس چین دارد و از آماده سازی چند تیم ورزشی مشترك بین پلیس ایران و چین در ماه های آتی اطلاع داد.
اهمیت تربیت بدنی در دانشگاه پلیس چین
وی در مورد واحد درسی تربیت بدنی پلیس چین تصریح كرد: ورزش از ضروریات آموزش است كه در این میان دفاع شخصی، تیراندازی و دو میدانی از اولویت های الزامی ورزشی به حساب می آید و سایر ورزش ها به صورت فوق برنامه برای دانشجویان پلیس در نظر گرفته شده است.
سردار یاوری عنوان كرد: پلیس چین برتری نسبت به پلیس ایران ندارد. فرهنگ سنتی چین سبب شده كه جرم خیز نباشد و چه بسا در مواردی با اِعمال جریمه سنگین با برخی مسائل مبتلا به جامعه مبارزه كرده است.
معاون تربیت و آموزش ناجا در انتها از اهدای آخرین كتاب ترجمه شده خود با عنوان «پیش نگری بحران های اجتماعی» به دانشگاه امنیت عمومی چین اطلاع داد و خاطرنشان كرد: در نشست با مسئولان دانشگاه پلیس چین، مدلی را به زبان انگلیسی برای پیش بینی مؤلفه های جرم عرضه كرده كه با استقبال آنها روبه رو شده است


1396/10/23
22:45:09
5.0 / 5
4720
تگهای خبر: امنیت , پلیس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
imenraha.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ایمن رها محفوظ است

ایمن رها

تجهیزات آتش نشانی و ایمنی و فروش و شارژ کپسولهای آتش نشانی