یادداشت مهمان،

نفوذ استراتژیك دشمن و راهبردهای مقابله با آن

نفوذ استراتژیك دشمن و راهبردهای مقابله با آن به گزارش ایمن رها شناخت ماهیت نفوذ و دستیابی به راهبردهای مقابله با نفوذ استراتژیك دشمن بر كاركردهای اقتدار ملی میسر می شود.



به گزارش ایمن رها به نقل از مهر، سرهنگ حسن مفخمی شهرستانی جانشین فرمانده انتظامی مازندران در یادداشتی به مقوله نفوذ استراتژیك دشمن و راهبردهای مقابله با آن پرداخته است؛ این مقام انتظامی نوشته است: «دشمن برای تغییر نظام جمهوری اسلامی علاوه بر كوشش برای مواجهه مستقیم، درصدد نفوذ با روش ها و سبك های مختلف است كه شناخت دقیق و مؤثر نفوذ دشمن و راهكارهای مقابله با آن، با امنیت و اقتدار ملی در ارتباط بوده و ظرفیت­ سازی مدیریت كلان كشور، برای پیشگیری از نفوذ از اهمیت فراوانی برخوردار می باشد.
منظور از نفوذ، تصرف ادراك مسئولان و مردم توسط دشمن به منظور تغییر نگرش و رفتار است و شناخت ماهیت نفوذ و دستیابی به راهبردهای مقابله با نفوذ استراتژیك دشمن از كاركردهای اقتدار ملی است كه از راه شناسایی ابعاد، مؤلفه ها و شاخص ­های نفوذ استراتژیك محقق خواهد شد.
شناخت چیستی ماهیت نفوذ و راهبردهای مقابله با نفوذ استراتژیك دشمن از كاركردهای اقتدار ملی است. كشور جمهوری اسلامی ایران در بازه زمانی ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۶ و در قلمرو موضوعی، با نفوذ استراتژیك دشمن در ابعاد فكری و بینشی، سیاسی و فرهنگی ضد جمهوری اسلامی ایران مقابله و همواره متناسب با شرایط راهبردهای مقابله ای را تدوین و اجرا كرده است.
مهمترین اهداف نفوذ استراتژیك دشمن؛ تغییر جغرافیای سیاسی منطقه، تأمین امنیت رژیم صهیونیستی، استقرار حكومت های وابسته در منطقه، تسلط بر حوزه­ های استراتژیك انرژی و تحریف هویت دینی شناسایی شده است.
براساس نظر خبرگان، ابعاد فكری و بینشی، فرهنگی و سیاسی مهمترین ابعاد نفوذ استراتژیك دشمن بوده و مهمترین مؤلفه های آن، دین زدائی از جامعه و سیاست، قداست زدائی، باور زدایی از ولایت فقیه، استقلال زدایی، اعتبار زدایی از حكومت و القای برتری غرب تعیین شده اند.
همچنین مصرف گرایی، تجمل گرایی و هویت زدایی از هنر دینی و انقلابی هم بعنوان مؤلفه های بعد فرهنگی شناسایی شده است.
همچنین ولایت زدایی، اراده زدایی، عزت زدایی، مقاومت زدایی، لیبرالیزه كردن حكومت، و هزینه زدایی تقابل با آمریكا مهمترین مؤلفه ها در بعد سیاسی نفوذ استراتژیك دشمن شناسایی شده اند.
راهبردهای مقابله با نفوذ استراتژیك دشمن
مهمترین راهبردهای مقابله با نفوذ استراتژیك دشمن عبارتند از:
۱- ارتقاء و مدیریت ادراك عمومی جامعه، از راه ظرفیت های مراكز حوزوی و دانشگاهی.
۲- راه اندازی شبكه ملی اطلاعات و تولید نرم ­افزارهای پیام رسان داخلی برای پیشگیری از مهندسی افكار عمومی.
۳- تعمیق جایگاه ولایت فقیه و اجماع سازی ملی آن بعنوان محور اسلامیت و جمهوریت نظام.
۴- نهادینه سازی اقتصاد درون زا و برون نگر؛ از راه پشتیبانی از تولید ملی.
۵- افزایش و تعمیق اشراف اطلاعاتی باهدف شناسایی مقابله و مهار نفوذ استراتژیك.
۶- به كارگیری قدرت نرم تهاجمی جمهوری اسلامی ایران.
۷- برنامه ریزی و مدیریت منسجم جهت تعمیم گفتمان انقلابی؛ اقتصاد مقاومتی و استكبارستیزی.
۸- به كارگیری نخبگان از راه ظرفیت های جاری.
۹- بازتعریف معیارها و سازوكارهای انتصابات مسئولان راهبردی جمهوری اسلامی ایران.
۱۰- پشتیبانی از محور مقاومت با هدف افزایش نفوذ و عمق راهبردی.
پاسخگویی واقعی به نیاز جامعه علمی كشور نیازمند شناسایی بسترهای نفوذ موردی مانند بورس های تحصیلی، دادن تابعیت و...، عرضه راهكارهای قانونی برای مقابله هوشمندانه، احصاء عوامل بسترساز نفوذ دشمن در حوزه تصمیم سازی و تصمیم گیری است.
از دیگر راهكارهای پیشنهادی در این حوزه، اصلاح و بهبود قوانین بسترساز فساد و برخورد قاطع و سریع با مسئولان یا وابستگان متخلف آنان، پاسخگویی شفاف به مردم، پرهیز مسئولان از زندگی اشرافی، تشكیل سازمان ملی مبارزه با فساد اقتصادی و مالی، راه اندازی مركز فرماندهی متمركز برای سیاست­ گذاری و پایش فضای مجازی كشور است.
بازسازی ساختار مدیریتی و اجرایی كشور به منظور تبیین صلاحیت های تخصصی مدیریتی و پیاده سازی الگوی مدیریت جهادی و شایسته سالاری از دیگر مواری هستند كه می توان در تقویت ساختار حكومتی از آن بهره برد.

1397/11/14
14:35:22
5.0 / 5
4730
تگهای خبر: امنیت , تخصص , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
imenraha.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ایمن رها محفوظ است

ایمن رها

تجهیزات آتش نشانی و ایمنی و فروش و شارژ کپسولهای آتش نشانی