نایب رئیس فراكسیون انقلاب:
نباید با برخوردهای سلیقه ای در موضوع حجاب آب به آسیاب دشمن ریخت
به گزارش ایمن رها، نایب رییس فراکسیون انقلاب مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در بحث حجاب و استمرار تقید شرعی و فرهنگی جامعه به آن باید کار را به کاردان و متخصصان فرهنگی و مذهبی سپرد و از طرف دیگر نباید اجازه داد تا امنیت و انسجام ملی جامعه قربانی سهل انگاری ها و تاخیرها در سیاستگذاری در این عرصه شود.
محسن پیرهادی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایسنا پیرامون مسئله حجاب، اشاره کرد که حجاب یک واجب شرعی و الزام قانونی و باور فرهنگی در جامعه ایرانی است اما باید به این نکته توجه داشت که مسیر تحقق و رعایت قانون در کشور که به دلیلهای مختلف محل تنازع اجتماعی قرار گرفته است نباید خود به یک بحران پیشرونده تبدیل گردد.
متن کامل این گفت و گو را در زیر بخوانید.
چرا دشمنان و رسانه های بیگانه تلاش می کنند موضوع حجاب را امنیتی و سیاسی کنند؟
دشمنان و معاندان نظام جمهوری اسلامی طی ۴ دهه گذشته هر چه در توان داشتند مقابل کشورمان بکار گرفته اند و نگرانی هم بابت لطمه زدن به مردم نداشته اند، مقصود آنها خدشه دار کردن استقلال کشور است که پس از انقلاب اسلامی به بار نشسته، در این راه دشمنان از شیوه ها و شگردهای سیاه و کوری همچون ترور، تحریم، ایجاد انشقاق میان مردم و حاکمیت برای ضربه زدن به ایران بهره برده اند که البته با درایت و راهنمایی های مقام معظم رهبری و هوشیاری مردم هر بار با شکست مواجه گشته اند و نقشه های شان نقش بر آب شده است. دشمنان پس از اعمال تحریم ها و جنگ اقتصادی که مقابل ایران به راه انداختند و می خواهند از نارضایتی اقتصادی جامعه و رنج معیشتی مردم به سود برنامه های خود استفاده کنند، در همین راستا هم برنامه ایجاد شکاف و دوستگی میان مردم را کلید زده اند.
در سالهای اخیر و در پی اعمال تحریم ها انصافا شرایط معیشتی برای طبقه متوسط و ضعیف اقتصادی کشور دشوار شد و بار زیادی را به مردم تحمیل کرد. در پی لطمه اقتصادی که به مردم وارد شد، بااینکه مسئولان تمام همت و تلاش شان را برای بی اثر کردن تحریم ها بکار گرفتند اما فشار اقتصادی و معیشتی که به مردم وارد شد قابل کتمان نیست، روندی که روی میزان امید اجتماعی و رضایت اجتماعی بی تاثیر نبوده است. در این فضا دشمن گام دوم برنامه اش در استراتژی تحریم ها مقابل ایران را بر مطالبات فرهنگی و اجتماعی مردم سوار کرده و همیشه در ۵ سال اخیر مترصد این بوده است که از اعتراضات مدنی و به حق مردم به سود برنامه های شومش برای ضربه زدن به ایران استفاده نماید.
از آنجائیکه دشمنان اهتمام در القای نارضایتی در جامعه دارند ناچار هستند که موضوعات فرهنگی- اجتماعی را هم سیاسی و امنیتی کنند تا بتوانند روزنه ای برای رسیدن به مقاصد شومشان مقابل ایران فراهم کنند
در اعتراضات شهریور ماه گذشته هم موج سواری معاندان بر مطالبات اجتماعی- فرهنگی قسمتی از جامعه کاملا عیان است. القای تقابل میان مردم و حاکمیت، بر ساخت سازی دودستگی میان مردم، القای رودررو قرار گرفتن مردم مقابل مردم محور فعالیت معاندان در ماه های اخیر است. چون دشمنان اهتمام در القای نارضایتی در جامعه دارند ناچارند موضوعات فرهنگی- اجتماعی را هم سیاسی و امنیتی کنند تا بتوانند روزنه ای برای رسیدن به مقاصد شومشان مقابل ایران پیدا کنند.
امنیتی شدن و ایجاد هزینه در مساله حجاب چه آفاتی دارد و چه آورده ای برای دشمن دارد؟
ورای سفارش ها، تاکیدات و سفارشات مذهبی و شرعی در بحث حجاب و قید و شرط ها و قواعد و قوانین آن، نباید از یاد ببریم که حجاب موضوعی فرهنگی در جامعه ایرانی است که ریشه در باورهای دینی، اعتقادات و رسوم ایرانیان دارد، ورای الزام دینی ایرانیان، حجاب و عفاف دو ارزش بزرگ در باور فرهنگ جامعه ایرانی است، برغم این اصل غیر قابل کتمان، مانورهای مکرر دشمنان و معاندان نظام برای ناراضی تراشی در جامعه ایرانی از موضوع حجاب نشان از این دارد که نیت شوم آنها جز در تضعیف اعتماد عمومی و ایجاد شکاف در جامعه و تلقین چند دستگی میان مردم میسر نمی شود بنا بر این هم هست که تلاش می کنند مباحث مربوط به حجاب را امنیتی و سیاسی کنند.
حجاب یک واجب شرعی و الزام قانونی و باور فرهنگی در جامعه ی ایران است. توجه به ضرورت ها و قواعد فرهنگی و شرعی آن، اساس ترویج و پایداری حجاب است و امنیتی و سیاسی شدن بحث حجاب آن هم در فضایی که مطلوب دشمنان و عناصر و عوامل نفاق آفرین شان است تنها منجر به تضعیف ریشه های اعتقادی، فرهنگی و شرعی حجاب می شود.
چگونه می توان به دور از تنش ها و دودستگی ها مساله حجاب را تببین کرد؟
در زمینه سیاست گذاری های فرهنگی و اجتماعی در زمینه حجاب عقب ماندگی جدی را شاهد می باشیم اما برای جبران این عقب ماندگی ها نمی شود در مصاف با تحرکات دشمنان یک شبه راه صدساله را رفتدر بحث حجاب و استمرار تقید شرعی و فرهنگی جامعه به آن باید کار را به کاردان و متخصصان فرهنگی و مذهبی سپرد. در این عرصه باید برنامه ها و سیاست گذاری های دقیق و درستی باتوجه به تغییرات فرهنگی و اجتماعی قسمتی از جامعه ایرانی (هر چند کوچک و محدود)صورت گیرد. در چهار دهه گذشته مسائل فرهنگی و اجتماعی ما آنطور که باید و شاید در سیاست گذاری ها دیده نشده اند یا به طور جدی بدان ورود نشده است. ما در زمینه سیاست گذاری فرهنگی و اجتماعی عقب ماندگی جدی را شاهد می باشیم بدین سبب برای جبران این عقب ماندگی ها نمی گردد، در مصاف با تحرکات دشمنان یک شبه راه صد ساله را رفت. امنیت و انسجام ملی نباید قربانی سهل انگاری ها و تاخیرها در سیاستگذاری ها یا بکارگیری سیاست های غلط شود.
چاره یابی اینکه در وضعیت فعلی قسمتی از جامعه به بحث حجاب حساس شده و بخش دیگر هرچند محدود و کوچک درصدد نافرمانی مدنی از این اصل فرهنگی و قانونی می باشد را نمی شود به آزمون و خطا گذاشت و بدون چشم انداز و قاعده و قانون به مصاف آن رفت. نمی شود با برخوردهای سلیقه ای و بدون آگاهی و علم به عواقب برخی واکنش ها آب به آسیاب دشمنان بریزند.
در بحث مدیریت ضرورت گسترش و فراگیری حجاب در کشور و رعایت قانون و حرمت شرع در جامعه باید بسیار دقیق و هوشیار بود و با درایت و سعه صدر گام برداشت. مسیر تحقق و رعایت قانون در کشور که به دلیلهای مختلف محل تنازع اجتماعی قرار گرفته نباید خود به یک بحران پیشرونده تبدیل گردد. باید در این راه آگاه و هوشمند بود و با کارهای ایجابی جامعه را به پذیرش عرف و قانون مشتاق کرد.
چرا برخی افراد در داخل کشور ناخواسته به عنوان مکمل جریان خارج نشین در زمینه حجاب به سمت ایجاد تنش می روند؟
در این راه نمی شود نیت خوانی کرد اما این موضع دو حالت دارد؛ حالت اول این است که این افراد و طیف های سیاسی یا نمی دانند حاصل آتش افروزی شان چه صدمه ای به ایران و مردم ایران می زند که از ندانستن و ناآگاهی رنج می برند و باید در گفت گو آنها را آگاه کرد یا اینکه می دانند و آگاهانه به اسم مطالبه مردم و احقاق حقوق مردم ناراضی در زمین دشمن بازی می کنند و بدنبال خودنمایی در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور هستند تا ناکامی های سیاسی خود و جمع شان را جبران کنند.
منبع: imenraha.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب