نامه گلایه آمیز نماینده مردم تهران به سردار حسین اشتری

نامه گلایه آمیز نماینده مردم تهران به سردار حسین اشتری به گزارش ایمن رها نماینده مردم تهران در نامه ای سرگشاده به سردارسرتیپ پاسدار حسین اشتری فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران ضمن اشاره به شیوه اجرای طرح عفاف و حجاب رسیدگی به مواردی که حقی از زنان تضییع شده هرچند محدود و معدود را خواهان شد.


به گزارش ایمن رها به نقل از ایسنا در نامه محسن پیرهادی به سردارسرتیپ پاسدار حسین اشتری می خوانیم:

وظیفه ذاتی و شرعی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران برقراری نظم و امنیت داخلی کشور وحفاظت از ارزش های اسلامی است، ماموریتی دشوار و با حساسیت بالا که البته کارنامه و رویکرد نیروی انتظامی در این وادی سرشار از موفقیت و دستاوردهای قابل تجلیل و تقدیر است.
در این میان اما متاسفانه سبک اجرای قانون عفاف وحجاب از جانب نیروی انتظامی بعنوان ضابط در بعضی موارد بحث برانگیز شده و محل گلایه بعضی از خانواده ها قرارگرفته است. در همین راستا پیرو بازگشت پر تعداد و پر انرژی گشت های ارشاد ذیل طرح اجرای قانون عفاف وحجاب به سطح شهرها، بعنوان وکیل مردم عزیز ایران نکاتی را در چارچوب دغدغه به حق مردم از ضابطان خدوم نیروی محترم انتظامی مطرح می کنم که امیدوارم رسیدگی و توجه به آنها که در جهت طرح ارتقای امنیت اجتماعی است، هم منجر به ارتقای حس امنیت اجتماعی- روانی شهروندان شود و هم به تقویت جایگاه و محبوبیت نیروی انتظامی منجرگردد.
اجرای قانون عفاف و حجاب یکی از پرمناقشه ترین مباحثی است که در همه دولت های بعد از انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته و بنا به رویکرد اجتماعی- سیاسی دولت ها در روند و سبک اجرا، فراز و فرودهایی داشته است، اما آنچه که در همه ادوار مشترک بوده تاکید و توجه بر رعایت ارزش ها و شعائر دینی بوده است، کما اینکه نخستین سازماندهی در این عرصه در دولت سازندگی کلید خورد و راهکارهای 16 گانه طرح حجاب و عفاف در دولت اصلاحات تدوین شد، در دولت نهم قانون عفاف و حجاب تصویب و جهت اجرا به نیروی انتظامی ارجاع شد. این روند گواهی می دهد که در همه دولت ها دغدغه اجرای طرح یا قانون عفاف و حجاب وجود داشته و سیاست کلان و اهتمام نظام مقدس جمهوری اسلامی بر اجرا و فراگیری آن بعنوان یکی از اصلی ترین شعائر دینی بوده است. اهتمامی که دارای قید و تبصره ای ویژه است که به سبک و چگونگی اجرای آن بازمی گردد.
همانطور که مستحضرید، رهبر معظم انقلاب در سفری که در سال 91 به خراسان شمالی داشتند فرمودند: « برخی از همین هایی که استقبال امروز آمده بودند خانم هایی بودند که در عرف معمولی به آنها می گویند خانم بدحجاب حالا چکار نماییم ردش کنیم؟ مصلحت است؟ حق است؟ نه دل متعلق به این جبهه است او یک نقصی دارد. مگر من نقص ندارم. نقص او ظاهر است و نقص های حقیر باطن است و نمی بینند. ما هم یک نقص داریم و او هم یک نقص دارد. با این نگاه و با این روحیه برخورد کنید، البته انسان نهی از منکر هم می کند اما نهی از منکر با زبان خوش نه با ایجاد نفرت.»
تاکید و سفارش رهبرمعظم انقلاب بر مدارا و نهی ایشان از نفرت پراکنی در بخشی از جامعه، موید اهمیت سبک و نحوه اجرای قانون عفاف و حجاب است و تکلیف را برهمگان و بخصوص نیروی محترم انتظامی بعنوان ضابط اجرای آن آشکار می کند.
سبک و روشی که نیازمند آموزش ضابطان و ماموران نیروی انتظامی در این حوزه است، خوش رویی، داشتن سعه صدر و تقید به حفظ حرمت و عزت نفس شهروندان است.
متاسفانه به رغم این تاکیدات و سفارشات در بعضی موارد که امیدوارم به صورت معدود و محدود بروز یافته باشد، گاها سبک مواجهه ماموران گشت ارشاد با زنان کم حجاب در سطح شهر شایسته عنوان نیروی انتظامی که بنا بر هویت ذاتی اش قراراست حافظ و مامن شهروندان ورای دین و ملیت شان باشد نیست.
متاسفانه آنطورکه در مواردی محل گلایه برخی خانواده ها و شماری از زنان قرارگرفته است. برخوردهای مختلف و سلیقه ای با پوشش زنان از جانب برخی ضابطان، هدایت آنها به ون های گشت ارشاد، استفاده از ادبیات نامناسب، تحقیر و برخورد نامناسب بعضی از ماموران زن در محل بازداشتگاه و گاها برخورد با زنان بازداشت شده از قبیل هُل دادن همچون موارد یاد شده است. موارد این چنینی نه در شان زنان ایران اسلامی است و نه زیبنده مجریان طرح حجاب و عفاف که خود عنوان طرح، گواه چرایی و چگونگی اجرای آن است.
قانون نباید به روندی برای تخریب یا تعرض به جایگاه شماری از زنان کشور بدل شود و یا مستمسکی برای بهانه جویی معاندان نظام و مدافعان دروغین حقوق بانوان در خارج از مرزها قرار گیرد.
همچنین توجه به این نکته هم ضروریست که بنا به فسلفه ذاتی تشکیل نیروی انتظامی، این نهاد باید مامن مردم باشد، چون که پناه مردم در انواع صدمه ها و بزه هایی که در شهر بروز می یابد نیروی انتظامی است و اگر این نگاه از مردم سلب شود و آرامش و آسایش مطلوب که در ذات نیروی انتظامی تجلی یافته را نیابند به کجا باید پناه ببرند و از که باید مدد بگیرند؟ حتما واقفید که اگر حس امنیت اجتماعی و اعتماد عمومی مردم به این سازمان خدشه دار شود جبران آن امری دشوار و پر خسران خواهد بود.
زنی رها شده در شهر اگر بنا به تجربه شخصی اش برای مدد گرفتن از نیروی انتظامی بعنوان ماموران و حافظان امنیت شهر حس امنیت نداشته باشد و از هراس فرم پوشش و سبک ظاهر از پناهجویی به نیروی انتظامی بازبماند و چشم بر تعدی و تعرضی که به او صورت گرفته شده ببندد تکلیف مجرم و متخلف و متعرض به زنان هرچند اندک چه می شود و مسئولیت این گریز بر عهده چه کسی خواهد بود؟
امیدوارم حضرتعالی تدبیری بیاندیشید که در مواردی که حقی از زنان را تضییع شده هرچند محدود و معدود مورد رسیدگی قرار گیرند و زین پس در اجرای این طرح مهم و حساس مامورانی زمام کار را در دست گیرند که خود در جزئیات قانون متعهد و بر حقوق شهروندی و شعائر دینی و اسلامی و حق عامه واقف باشند.



1401/04/17
15:07:15
5.0 / 5
520
تگهای خبر: آموزش , امنیت , حفاظ , شهروندان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
imenraha.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ایمن رها محفوظ است

ایمن رها

تجهیزات آتش نشانی و ایمنی و فروش و شارژ کپسولهای آتش نشانی