دانستنی های ایمنی،

هشدارهایی جهت استفاده از کپسول اکسیژن

هشدارهایی جهت استفاده از کپسول اکسیژن یک کارشناس ایمنی و حریق نسبت به نحوه جابجایی و استفاده از کپسول های اکسیژن سفارش و هشدارهایی را ارائه نمود.


محمود قدیری، معاون پیشین سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران، در گفتگو با ایسنا درباره ایمنی خرید، نگهداری و جابه جایی کپسول های اکسیژن اظهارکرد: بعد از انتشار کرونا شاهد افزایش استفاده از کپسول های اکسیژن بودیم، به صورتی که امکان دارد در بعضی از منازل کپسول اکسیژنی باقی مانده یا در بعضی از مراکز درمانی بیشتر از ظرفیت لازم از این کپسول ها نگهداری شود.
وی با اشاره به اینکه کپسول های اکسیژن به صورت خودبه خود منفجر نمی گردد، اظهار داشت: اکسیژن خود عامل سوختن بعضی از مواد است و همین مبحث ریسک نگهداری از این کپسول ها را زیاد می کند. در شرایطی، مثلاً حین جوشکاری روغن وارد کپسول شود گرفتار انفجار می شود و این بسیار خطرناک می باشد. در واقع اگر در مجاورت مواد قابل اشتعال قرار گیرد واکنش نشان داده است و باعث آتشسوزی و گاها انفجار می شود. ازاین رو کپسول های اکسیژن در دسته کپسول های خطرناک قرار می گیرند.
این کارشناس ایمنی و حریق افزود: اگر یک شی نیمه افروخته در معرض اکسیژن قرار گیرد شعله ور می شود. به هر حال به علت خصوصیت هایی که کپسول اکسیژن دارد امکان دارد در شرایط خاص گرفتار حریق یا انفجار شود و بنابراین لازم است نکاتی در نگه داری از آنها و همینطور جابجایی و حمل آن رعایت شود.
وی در مورد شرایط جابه جایی و حمل و نقل کپسول های اکسیژن اظهار داشت: این کپسول ها باید از شرایط ویژه ای حین حمل و نقل برخوردار باشند؛ چون که احتمال دارد در تصادفات گرفتار صدمه های فیزیکی شوند و حتی سقوط کنند. باید احتمال این حوادث را با نصب تجهیزات نگهدارنده خاص کم کرد. باید این کپسول ها مهار شود و رانندگی با نهایت احتیاط صورت گیرد چون که اگر حادثه ای بخصوص در موقعیتی که ترافیک وجود دارد ایجاد شود امکان دارد برای خودرو های دیگر هم حادثه ساز باشد.
خطر نگهداری از کپسول اکسیژن در خانه قدیری با اشاره به اینکه نگهداری این کپسول ها داخل خانه بسیار خطرناک می باشد، اظهار نمود: اگر به هر علتی این کپسول ها گرفتار انفجار شود می تواند باعث تخریب ساختمان و ایجاد خسارت مالی و جانی شود. برای همین در مکان های خاص باید نگهداری شود تا افرادی که تخصص و مهارت لازم را دارند از آنها بهره برداری کنند و با کارکرد آن آشنایی داشته باشند. بنابراین هم سفارش می کنم که اگر افراد از این کپسول ها در خانه دارند و از آن استفاده ای نمی کنند، آنرا تحویل دهند.
معاون سابق آتش نشانی تهران اظهار نمود: باید تدبیری برای حمل مواد خطرناک یا قابل اشتعال در سطح شهر اندیشیده شود تا مواد خطرناکی که مقرر است جابه جا شود از یک نهاد مسئول مجوز داشته باشند و حین حمل هم تابلو یا پرچمی وجود داشته باشد که خودروی حامل مواد خطرناک می باشد. در این شرایط مردم هم می دانند که نباید به خودرویی که حامل مواد پرخطر است نزدیک شوند و فاصله لازم را حفظ کنند.
حمل نا ایمن کپسول اکسیژن


منبع:

1401/02/25
10:16:15
5.0 / 5
595
تگهای خبر: آتش نشانی , انفجار , ایمنی , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
imenraha.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ایمن رها محفوظ است

ایمن رها

تجهیزات آتش نشانی و ایمنی و فروش و شارژ کپسولهای آتش نشانی