پتانسیل بالای آتش سوزی در جنگل های كشور

پتانسیل بالای آتش سوزی در جنگل های كشور به گزارش ایمن رها فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور ضمن اشاره به اینكه به علت بارش های خوب پوشش جنگلی و مرتعی در كشور انبوه است و این مورد پتانسیل آتش سوزی را افزایش داده است، اظهار داشت: هم اكنون با استفاده از تصاویر ماهواره نقاط بحرانی وقوع آتش تعیین شده اند.


سرهنگ علی عباس نژاد در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه همزمان با گرم شدن هوا و رفع محدودیت ها برای سفر، حضور افراد در عرصه های منابع طبیعی افزوده می شود، اظهار نمود: هر ساله سازمان جنگل ها برای کنترل و پیش گیری از وقوع حریق در فصل بهار و تابستان برنامه ریزی هایی را انجام می دهد. سال جاری هم تمهیدات حفاظتی به استان ها ابلاغ و تاکید گردیده است که برای پیشگیری از آتش سوزی و کنترل آن با دستگاه های ذی ربط همچون استانداری ها و مراکز مدیریت بحران هماهنگی های لازم صورت گیرد.
وی با اعلان اینکه در استان های مختلف کشور با جوامع محلی و معتمدینی که قبل از این هم در اطفای حریق به ما کمک کردند هماهنگی های لازم صورت گرفته است ازاین رو علاوه بر نیروهای یگان حفاظت، گروه های مختلف جوامع محلی آماده باش هستند، خاطرنشان کرد: هم اکنون بر مبنای تصاویر ماهواره ای و تجربه های پیشین، نقاط بحرانی از نظر وقوع آتش سوزی مشخص شده اند و جزئیات آنها در اختیار ادارات کل منابع طبیعی استان ها قرار گرفته است.
کدام نقاط مناطق بحرانی از نظر آتش سوزی هستند؟
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: ازاین رو در کنار نقاط بحرانی تجهیزات اطفای حریق مستقر می شود و نیروهای اطفا هم نسبت به این نقاط آگاه تر خواهند بود. هم اکنون نقاط بحرانی بخش هایی از جنگل های زاگرس در استان های کردستان، لرستان، چهار محال و بخیتاری و خوزستان است چون که طی سال قبل بیشترین مشکلات حریق را در جنگل های زاگرس داشتیم. در شمال کشور بخشی از جنگل های استان گیلان هم جزو این مناطق بحرانی است.


فقدان دسترسی به تجهیزات اطفای هوایی حریق طی سال گذشته

سرهنگ عباس نژاد در ادامه ضمن اشاره به تجهیزات و امکانات این سازمان برای اطفای حریق در جنگل ها و مراتع کشور اظهار داشت: متاسفانه سال قبل ما برای اطفای هوایی حریق از راه بالگرد گرفتار مشکل بودیم و به تجهیزات هوایی دسترسی نداشتیم. ازاین رو برخی آتش سوزی ها در جنگل ها بیشتر از ۲۴ ساعت به طول انجامید که سبب افزایش سطح سوخته جنگلی نسبت به سال ۹۷ شد.

وی با اعلان اینکه سال قبل حدود ۲۵ مورد آتش سوزی در جنگل ها به وقوع پیوست که از لحاظ عددی نسبت به سال ۹۷ کمتر بود، خاطرنشان کرد: بیشتر این آتش سوزی ها در مناطق صعب العبوری رخ داد که برای اطفای آن احتیاج به تجهیزات هوایی داشتیم همینطور طی سال قبل آتش سوزی های بیشتری در سطح مراتع کشور رخ داد که بخشی از آن به سبب پوشش انبوه و خوب مرتع نسبت به سال های گذشته به سرعت گسترش یافت.

به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری جلسه ای با حضور سرپرست سازمان جنگل ها، نمایندگان ستاد مدیریت بحران کشور و وزارت دفاع برگزار شده است و امیدواریم که سال جاری به تجهیزات اطفای هوایی حریق دسترسی داشته باشیم.
پتانسیل بالای آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور طی امسال
عباس نژاد در ادامه با تاکید بر اینکه تمامی مردم می توانند در پیشگیری از وقوع آتش سوزی در سطح جنگل ها و مراتع به ما کمک کنند، اظهار نمود: حدود ۹۰ درصد آتش سوزی به سبب عوامل انسانی رخ می دهد. سال جاری هم باتوجه به بارش های خوب در کشور پوشش گیاهی جنگلی و مرتعی بسیار انبوه و پتانسیل آتش سوزی و گسترش آن بالا است.
چگونه از وقوع حریق در جنگل ها و مراتع جلوگیری کنیم؟
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه پوشش جنگلی کشور ما در مقایسه با سایر کشورها بسیار اندک است و باید از آن به بهترین شکل از آن حفاظت نماییم، اظهار داشت: یکی از علت های وقوع آتش سوزی های جنگلی و مرتعی در کشور ما این است که رانندگان هنگام عبور از مسیرهای مرتعی و جنگلی ته سیگار خویش را به حاشیه جاده پرتاب می کنند که این مورد می تواند وقوع آتش را به دنبال داشته باشد همینطور به صورت کلی آتش روشن کردن در جنگل ممنوع و جرم است. برخی افراد نه تنها مبادرت به روشن کردن آتش در جنگل می کنند بلکه در خاموش کردن آن هم بی دقتی می کنند.

وی با اعلان اینکه از دیگر عوامل انسانی وقوع حریق در جنگل ها و مراتع، آتش زدن زمین های کشاورزی مجاور عرصه های منابع طبیعی بعد از برداشت محصول است، اظهار داشت: عموما افراد قادر به کنترل این گونه آتش سوزی ها در زمین کشاورزی خود نیستند و این وضعیت سبب می شود که حریق به جنگل ها و مراتع برسد. این اقدام هم جرم است و نیروهای منابع طبیعی درصورت مشاهده چنین موضوعی پیگیری قضایی خواهند کرد.
برخی به عمد جنگل ها و مراتع را آتش می زنند
عباس نژاد در انتها ضمن اشاره به اینکه برخی آتش سوزی ها در عرصه های منابع طبیعی به صورت عمدی رخ می دهد، توضیح داد: گاهی برخی افراد سودجو و متخلف که زمین هایی را در کنار جنگل ها و مراتع دارند به این علت که قسمتی از عرصه های منابع طبیعی را به زمین خود اضافه کنند، مبادرت به آتش زدن آن می کنند همینطور گاهی در مراتع که طرح های مرتعداری اجرا می شود برخی به سبب اختلاف نسبت به آتش زدن مراتع یکدیگر اقدام می کنند. اینگونه اقدامات نه تنها جرم است بلکه غیرانسانی است و با متخلفان برخورد قانونی می شود.




1399/02/16
13:42:55
5.0 / 5
2982
تگهای خبر: آتش سوزی , حریق , حفاظ , سیل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
imenraha.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ایمن رها محفوظ است

ایمن رها

تجهیزات آتش نشانی و ایمنی و فروش و شارژ کپسولهای آتش نشانی